Een verkeersregelaar in Nederland is een persoon die de bevoegdheid heeft om instructies op te dragen aan weggebruikers. In de eerste plaats zorgt een verkeersregelaar voor de handhaving van de wet- en regelgeving en geeft hij/zij begrijpelijke instructies aan de weggebruikers. Daarnaast zorgt de verkeersregelaar voor een veilige verkeersdoorstroming. Maar in welke situaties moet je gecertificeerde verkeersregelaars inhuren en wat kun je dan van hem/haar verwachten?

Bouw- of infraprojecten
Bij een bouwplaats waar de hele dag verschillende leveranciers, bezoekers en anderen komen en gaan is het fijn als er een aanspreekpunt is. Een verkeersregelaar bedient het hek, helpt bij het parkeren en ondersteunt door licht administratieve taken uit handen te nemen. Bij wegenbouwprojecten zorgen verkeersregelaars voor een veilige verkeersdoorstroming en bekommeren zij zich over de veiligheid van de wegwerkers. In sommige gevallen wordt het verkeer aangestuurd door verkeersregelaars, maar het soms is het noodzakelijk om een compleet kruispunt over te nemen of een weg af te sluiten.

Evenementen
Als er een evenement plaatsvindt waarbij de deelnemers aan het verkeer deelnemen is het verplicht om verkeersregelaars in te zetten. Ook bij wegafsluitingen vanwege een evenement zorgen verkeersregelaars voor een veilige verkeersdoorstroming. Verkeersregelaars zorgen dat de bezoekers van een evenement de parkeergelegenheid kunnen bereiken en dat na het evenement, iedereen zo snel mogelijk de locatie kan verlaten.

 Transport
De afmetingen van uw transport bepalen of begeleiding van het transport verplicht is. Een transportbegeleider is er voor de veilige verkeersdoorstroming en niet voor het transport. Als je aan de slag wilt als transportbegeleider dan dien je over de juiste certificaten te beschikken, mocht je hier meer over willen weten, neem contact met ons op, dan lichten wij toe wanneer je voor deze functie in aanmerking komt.

Verantwoordelijk voor veilige verkeersdoorstroming
Kortom de verantwoordelijkheid van een verkeersregelaar ligt bij ervoor zorgen dat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt aan een bijzondere situatie en dat iedereen zo veilig mogelijk zijn/haar weg kan vervolgen. Omdat wij deze verantwoording serieus nemen, werken wij enkel samen met gecertificeerde en dus bevoegde verkeersregelaars.

De uitrusting van een verkeersregelaar
Verkeersregelaars worden ondersteund met verschillende middelen. Denk aan het opvallende en reflecterende hesje of jas, een portofoon, pionnen, afzetlint, etc. Daarnaast zorgen wij ervoor dat onze verkeersregelaars altijd up to date zijn door regelmatig trainingen en cursussen aan te bieden. Het belangrijkste is dat dankzij een veilige verkeersdoorstroming het personeel veilig is. Dat geldt voor het personeel van onze klanten, maar natuurlijk even goed voor onze collega’s.

Wil jij verkeersregelaars inhuren? Dan kun je contact opnemen, laat ons weten wat je zoekt, dan gaan wij er mee aan de slag. Binnen no time beschik je over de juiste verkeersregelaars voor jouw project.

Wil jij als verkeersregelaar aan de slag? Vul dit formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Mocht je nog geen opleiding of werkervaring hebben, geen zorgen! Wij helpen je graag verder bij de volgende stap in je carrière.

Een reactie op “Verkeersregelaars inhuren voor een veilige verkeersdoorstroming

Reacties zijn gesloten.